Angst training

Zelfverzekerd kunnen zijn in deze wereld is een groot geschenk voor je paard!

Feather Light Horsemanship komt veel paarden tegen met spanningen en nervositeit. Het is belangrijk dat deze paarden zich zelfverzekerd kunnen voelen in onze mensenwereld, zodat zij niet gelimiteerd worden door deze spanningen. Bij Feather Light Horsemanship leren de paarden om te blijven nadenken in de meest moeilijke situaties!

Blijven nadenken in plaats van laten wennen

Zelfverzekerd zijn houdt veel meer in dan tussen wapperende vlaggetjes durven lopen, of over een groot zeil durven stappen. Het houdt in dat je positief in het leven staat zodat je ook moeilijke uitdagingen aan durft te gaan. Het houdt in dat je blijft nadenken en niet voor dingen wegloopt. Voor onze paarden is dit niets anders. Zij komen veel dingen tegen in onze mensenwereld die zij moeilijk kunnen vinden. Wij leren ze om te blijven nadenken en altijd te zoeken naar het juiste antwoord, zodat ze trots kunnen worden op zichzelf. Door altijd te blijven zoeken naar de ontspanning hebben ze een gevoel van controle en gaan ze de uitdaging aan. We laten onze paarden niet “wennen” aan enge dingen, maar we leren ze er op een goede manier mee om te gaan. 

Appie, Dayton, Wetteney en Cas:

"Bekijk hieronder het eindresultaat van onze training bij Featherlight Horsemanship."
Feather light horsemanship

Appie

Dayton

Wetteney & Cas

Kom je angst te boven

Een zelfverzekerd paard gaat elke uitdaging aan! Het is belangrijk om je paard niet te laten “wennen” aan enge dingen, maar om je paard te leren omgaan met moeilijke situaties. Wil je weten hoe jij jou paard kunt helpen om zijn angsten te overwinnen? Start dan nu met onze online training of neem contract met ons op.