Gedragsproblematiek

"Met de juiste manier van trainen, kunnen ook deze paarden weer fijne viervoeters worden, die dan eindelijk hun rust kunnen vinden en plezier krijgen in het werk."

Het onbegrepen paard

Helaas zijn er nog teveel onbegrepen paarden in deze wereld. Op het moment dat het onbegrip van deze paarden te lang heeft geduurd, of er teveel ongepaste methodes zijn geprobeerd om problemen uit de weg te vagen, kunnen paarden “onhandelbaar” worden.

Deze paarden zijn vaak onbegrepen, waardoor situaties en gedragingen ontstaan die levensgevaarlijk kunnen worden. Maar met de juiste manier van trainen, die wij ze bij Feather Light Horsemanship kunnen bieden, kunnen ook deze paarden weer fijne viervoeters worden, die eindelijk rust kunnen vinden en plezier kunnen krijgen in het werk. 

Wij zijn ervan overtuigd dat alle problemen opgelost kunnen worden. Zo hebben wij vele paarden met zowel grote als kleine problemen kunnen helpen. Onbegrepen paarden hebben vaak een negatieve mindset ontwikkeld, waardoor zelfs de kleinste vraag als een last kan worden ervaren. Op het moment dat je niet lekker in je vel zit is het moeilijk om dingen positief te gaan zien. Wij helpen deze paarden bij het veranderen van hun mindset, zodat ze op zoek kunnen gaan naar een beter antwoord en hun oorspronkelijke kwaliteiten weer naar boven komen. 

Wij zijn van mening dat ieder paard een eerlijke nieuwe kans verdiend. Van trailerladen tot onberijdbaar zijn, rijtechnische problemen of problemen in de omgang, van jong tot oud.

How to help your horses to get confident with the rider?

Dit is Ivino. Een prachtige maar gespannen jonge ruin, waarvan niemand had gedacht dat hij dit allemaal zou kunnen! Dit filmpje verteld zijn inspirerende verhaal!