In Training

"What They Learn With Pleasure They Will Never Forget"

Bij Feather Light Horsemanship worden de beste paarden getraind. Met onze kennis en ervaring wordt er altijd gekeken naar de behoefte van het paard. Wij trainen vanuit het oogpunt van het paard, waardoor doelen op een goede manier behaald kunnen worden. Omdat de duur van het succes bepaald wordt door de kunde van de eigenaar, is het belangrijk dat ook de eigenaar na verloop van tijd komt oefenen.

De kracht van de training van Feather Light ligt hem in het feit dat de paarden begrepen worden en de training hierop wordt aangepast. Ieder paard is een individu, en heeft daarom ook zijn eigen aanpak nodig. Dit wordt het paard bij Feather Light Horsemanship geboden. Wij weten precies wat uw paard nodig heeft in elke situatie!

Manier van trainen

Wij werken op een zachte maar duidelijke manier die op het natuurlijke instinct van paarden aansluit waarin samenwerking en leiderschap centraal staan. Van trailer laad problemen, tot jonge paarden opleiden. Van rijden zonder tuigage tot galopswissels. Alles is te behalen door het begrijpen van je paard en inzicht te verkrijgen in je eigen houding en denkwijze.

De training vindt plaats zonder dwang en de daarbij horende hulpmiddelen. Er wordt een echte samenwerking behaald, door ieder paard met zijn eigen taal te trainen. Ook benieuwd naar wat je uit jou en je paard kan halen door op deze manier te gaan trainen? Laat je doelen waar je alleen over had kunnen dromen nu werkelijkheid worden. Neem een kijkje op onze Feather Light Academy!

"We have to be thankful for the more difficult horses, because they don’t let us push them and they demand that we keep searching for a better way."

"Notify is één van de jonge paarden die we zadelmak hebben gemaakt. Paarden zoals Notify zijn heel belangrijk in deze wereld omdat we veel van ze kunnen leren. Het is heel makkelijk om fouten te maken bij gehoorzame paarden, omdat deze paarden zich makkelijker laten pushen om iets te doen. Ze laten mensen de fout maken zonder dat we er beter van worden. Maar paarden zoals Notify laten je altijd zoeken naar een betere manier. En ik denk dat we dat sterk moeten waarderen. Bekijk hieronder haar filmpje!"
Yvet Blokesch

In training bij Feather Light Horsemanship

Heeft u een paard met een probleem? Heeft u een jong paard dat op een goede manier mag worden gestart? Heeft u een paard dat geen plezier in het werken heeft? Heeft u een paard dat gebaat is bij goede training? Op dit moment zit onze wachtlijst overvol en nemen we geen nieuwe aanmeldingen meer aan. Wel kun je thuis aan de slag door lid te worden van onze Online Training, de Feather Light Academy! 

Op onze Academy vind je trainingsvideo’s over uiteenlopende interessante onderwerpen zoals ons zadelmak maak proces, problem solving, liberty training, en veel meer! Volg verschillende paarden, vergroot je kennis en ontwikkel je eigen Feather Light Touch!