Feather Light Horsemanship

masterclasses

Evenementen 2020

“Er is nog zoveel te leren en ik zou zo graag doorgeven wat de paarden mij leren!” (Yvet Blokesch). 

En daarom organiseren we deze hele leuke, inspirerende en vooral zeer leerzame masterclasses.

Check onderstaande Evenementen / Masterclasses:

– Problem Solving bij Feather Light Horsemanship (diverse data)

– Intensieve Trainingsdagen 2021 (Feather Light Academy members only)

– Masterclass Zadelmak maken met je eigen paard 2021

Gedurende het jaar zullen we steeds nieuwe evenementen blijven toevoegen aan deze pagina.

Wil je direct inspirerende en leerzame trainingen bekijken? Wordt dan lid van onze Feather Light Academy:

Open Trainingen 2020: Problem Solving bij Feather Light Horsemanship

Toeschouwer ticket

Aangepaste data i.v.m. het Corona Virus

🐎✨ Nieuw! PROBLEM SOLVING TRAININGEN Bij Feather Light Horsemanship! 🐎✨

Er zijn nog heel veel paarden en mensen die tegen problemen aan lopen. Daarom organiseren we vanaf nu het komende half jaar ELKE maand één Problem Solving Training waar jullie bij aanwezig kunnen zijn om via die wijze mijn kennis verder te kunnen delen en jullie een stap in de goede richting te helpen! Heb jij een paard met een probleem? Geef je dan nu GRATIS op (zie info hieronder)! En wil jij meer leren over mijn training? Boek dan nu je toeschouwer tickets om meer te leren over het voorkomen en verhelpen van verschillende problemen 🎉💪

Tijdens deze trainingen komen uiteenlopende onderwerpen aan bod. Van veelvoorkomende problemen, tot unieke problemen. Ik zal elke training met een ander paard aan de slag gaan die ik nog niet eerder heb gezien en zoveel mogelijk van mijn kennis delen zodat problemen steeds minder vaak hoeven voor te komen. LET OP: De paarden mogen zich GRATIS opgeven (via onderstaande mail)! Als toeschouwer kun je je tickets nu met vroegboekkorting kopen van €45 voor €40 euro, of de hele serie in 2020 voor €220,-.

Wil jij hierbij zijn en meer leren over mijn trainingsproces? Boek dan nu je tickets via https://feather-light-horsemanship.bookingapp.nl . Enkele tickets en Serie tickets voor 2020 (met korting) verkrijgbaar.

OPGEVEN PAARDEN
Wil je dat ik tijdens één van deze dagen met jou paard aan de slag ga en hem een stap in de juiste richting help? Geef je paard dan nu op voor één van de eerste trainingsdagen via featherlighthorsemanshipevents@gmail.com en vermeld hierbij de gewenste datum. Opgaves met duidelijke omschrijving EN een filmpje maken meer kans. In de weken voorafgaand aan de desbetreffende trainingsdag zullen we een keuze maken en een paard uitnodigen. Je kunt je doorlopend opgeven (houdt er wel rekening mee dat we niet op iedere aanmelding individueel kunnen reageren, maar we zullen elke aanmelding zien). Zodra we weer een paard zoeken zullen we een oproep plaatsen op Facebook, houdt dit in de gaten 😊 Indien je al wel een ticket hebt gekocht, en jou paard wordt later ook uitgekozen voor die training, dan krijg je je ticketprijs RETOUR.

Deze Open Trainingen zijn dé unieke kans om meer over ons trainingsproces ten aanzien van problemen te leren. Stel als toeschouwer al je vragen, en ga geïnspireerd naar huis! Elke maand gaan we aan de slag met een ander paard en een ander probleem.

Intensieve Trainingsdagen 2021 Feather Light Horsemanship

Omdat de vorige Intensieve Trainingsdagen smaakte naar meer, hebben we nu nieuwe data toegevoegd voor het eerste halfjaar van 2021! Als Academy Member kun je je nu samen met je paard aanmelden om mee te doen aan de nieuwe intensieve trainingsdagen waarin ik met een groep van +/- 6 personen (een kleine groep zodat we veel aandacht voor iedereen hebben), twee dagen volop gaan trainen, om jullie zoveel mogelijk te leren over mijn manier van trainen! We sluiten de laatste dag af met een gezellige BBQ!

Dag indeling:

Op de eerste dag gaan we in twee groepen aan de slag. In de ochtend én middag krijg je les terwijl Yvet met een paard mee traint en jullie begeleidt. Tijdens de training van de tweede groep leer je door mee te kijken naar anderen en door Yvet te zien trainen met haar (trainings)paarden.

Op de tweede dag krijg je individueel les van Yvet en ga je samen met haar en je paard aan de slag. Hierin kun je aangeven waar je met hulp van Yvet aan wilt verder werken. Daarnaast kun je verder leren door mee te kijken met de andere lessen van die dag.

We sluiten de laatste dag af met een gezellige BBQ. Tijdens deze dagen kun je al je vragen stellen en gelijk oefenen met je paard zodat je volledig geïnspireerd thuis verder kunt werken met de geleerde nieuwe stappen!

Dag 1:
08.30 – 09:00 aankomst/kennismaking
09:00 – 10.30 Training groep 1
10.45 – 12.15 Training groep 2
12.15 – 13.00 Pauze (Lunch inbegrepen)
13.00 – 14.30 Training groep 1
14.45 – 16.15 Training groep 2

Dag 2:
09.00 – 12.00 Individuele lessen (60 minuten per les)
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 16.00 Individuele lessen (60 minuten per les)
16-00 – +/-18.00 Afsluitende BBQ

Verblijf tijdens de trainingsdagen
Tijdens deze trainingsdagen verblijft je paard op het erf van Feather Light Horsemanship in luxe stallen (s’nachts) en mogelijkheid tot paddocks/zand/gras overdag. Dit verblijf is inclusief stalling, hooi, brok (basis, ander voer evt. zelf mee brengen). Let op: verblijf voor jezelf is NIET inbegrepen en niet mogelijk. Lunch en afsluitende barbecue is inbegrepen, ook voor groom.

Van Grondwerk naar Rijden deel 1
Tijdens de trainingsdagen Van Grondwerk naar Rijden deel 1 leer je alles over de basis van de belangrijke vertaalslag van het grondwerk naar rijden. Werk op de eerste dag samen met Yvet in de ochtend met je paard in een groep van +/- 3 personen aan de stappen van het grondwerk terwijl Yvet je alles laat zien met een (trainings)paard. Leer vervolgens door mee te kijken met de andere groep en door te zien wat Yvet doet met haar (trainings)paarden. 

In de middag gaan we op dezelfde wijze verder en neemt Yvet je mee in de belangrijke stappen onder het zadel. Leer wat de relatie is tussen het grondwerk en rijden en hoe je deze connectie behoudt onder het zadel.
Op de tweede dag ga je met Yvet individueel aan de slag en kun je zelf aangeven waar je samen met Yvet aan wilt werken.

Vereiste voor de deelname aan deze groep is dat je paard onder het zadel te berijden is.

Van Grondwerk naar Rijden deel 2
Tijdens de trainingsdagen Van Grondwerk naar Rijden deel 2 bouw je verder op de gelegde basis van deel 1. Yvet neemt je mee in de vervolg stappen. De opbouw van de trainingsdagen is hetzelfde, en tevens is het een vereiste dat je paard onder het zadel te bereiden is. Je kunt deel 2 zonder deel 1 boeken, maar houdt er goed rekening mee dat de basis goed gelegd moet zijn.

Vereiste voor de deelname aan deze groep is dat je paard onder het zadel te berijden is.

Liberty 
Tijdens de trainingsdagen met het thema Liberty ga je samen met Yvet en je paard werken aan het werken in vrijheid.
Werk op de eerste dag samen met Yvet in de ochtend met je paard individueel en in een groep van maximaal 3 personen aan de belangrijkste stappen voor het werken in liberty op de grond terwijl Yvet je alles laat zien met een (trainings)paard. Leer vervolgens door mee te kijken met de andere groep en door te zien wat Yvet doet met haar (trainings)paarden.
In de middag gaan we op dezelfde wijze verder en neemt Yvet je mee in de belangrijke stappen die zij zet voor het werken in vrijheid onder het zadel (of om hier naar toe te werken).
Op de tweede dag ga je met Yvet individueel aan de slag en kun je zelf aangeven waar je samen met Yvet aan verder wilt werken.

Vereiste voor de deelname aan deze groep is dat je paard onder het zadel te berijden is.

Het wordt een interessant leerproces voor iedereen. We hebben er heel veel zin in! Wie weet tot dan!

Masterclass Zadelmak maken met eigen paard 2021

Naast de intensieve trainingsdagen van Grondwerk naar Rijden & Liberty hebben we een NIEUWE speciale training opgezet waar ik héél erg veel zin in heb! Dit betreft de masterclass Zadelmak maken, mét je eigen paard. Dit is een unieke kans om geheel onder begeleiding van Yvet samen de stappen te zetten om je paard zover mogelijk zadelmak te maken in een periode van 8 gezamenlijke trainingsmomenten.

Tijdens deze 8 volle trainingsdagen neemt Yvet je mee in haar bijzondere zadelmak maak proces. Je komt om de week met je paard leren, waarna je geleerde stappen thuis verder kunt oefenen. Sommige aspecten behandelen we in groepsverband, andere aspecten begeleid Yvet je individueel. Tijdens deze dagen leer je niet alleen over je eigen paard, maar ook door te kijken naar de andere deelnemers. (De groep bestaat uit +/- 6 personen).

Iedere eigenaar en paard heeft zijn eigen proces, houdt er rekening mee dat het resultaat afhankelijk is van je eigen kunnen en het kunnen van je paard. Yvet kan niet garanderen dat je paard volledig zadelmak is na deze periode, wel zal ze er alles aan doen om jullie zo goed en zo ver mogelijk te begeleiden.

We sluiten de laatste dag (22 april 2021) af met een gezellige BBQ. Tijdens deze dagen kun je al je vragen stellen en gelijk oefenen met je paard zodat je volledig geïnspireerd thuis verder kunt werken met de geleerde nieuwe stappen! 

Tijdens de twee trainingsdagen achter elkaar (24-25 februari 2021, 24-25 maart 2021 en 21-22 april 2021) kan je paard verblijven op het erf van Feather Light Horsemanship in luxe stallen (s’nachts) en mogelijkheid tot paddocks/zand/gras overdag. Dit verblijf is inclusief stalling, hooi, brok (basis, ander voer evt. zelf mee brengen). Let op: verblijf voor jezelf is NIET inbegrepen en niet mogelijk. Tijdens alle trainingsdagen is Lunch inbegrepen (ook voor de groom).

Boek nu je plaats! (Beperkte beschikbaarheid, VOL = VOL, geen restitutie, tickets voor deelname alleen online vooraf verkrijgbaar, deelname op eigen risico, met de aanschaf van een ticket ga je akkoord met de gestelde voorwaarden, 1 groom toegestaan).

Het wordt een interessant leerproces voor iedereen. We hebben er heel veel zin in! Wie weet tot dan!