“22 Mustangs, 22 Trainers, 100 dagen”

In 2018 hebben wij meegedaan met de Mustang Makeover Germany 2018.

"Iedereen kent de verschrikkelijke situatie in de Oostvaardersplassen. Ook in Amerika zijn de leefomstandigheden voor de wilde paarden op grote schaal soortgelijk. In Amerika zijn er momenteel 73.000 mustangs en ezels in het wild. Het gebied is ontworpen voor 27.000 dieren.

Gelukkig wordt er daar iets aan gedaan door de paarden nog een kans te geven door ze in afgezette stukken op te vangen en bij te voeren waar ze kunnen wachten op een adoptieplek. Echter worden er nauwelijks paarden geadopteerd omdat mensen wilde paarden niet vertrouwen.

We hopen met onze deelname te kunnen laten zien dat alle wilde paarden een kans verdienen op een eerlijke en goede toekomst omdat het geweldige eerlijke dieren zijn! We hopen dat zowel Nederland als Amerika de situatie voor de dieren gaat verbeteren. Waar mensen wilde dieren in hun habitat beperken, moeten ze ook zorgen voor de instandhouding van deze dieren en hun gebied."
yvet blokesch

“I'm wearing the smile you gave me"

Inmiddels zijn de 100 dagen voorbij en hebben we samen een top prestatie neer gezet. Bekijk hieronder ons proces voorafgaand aan de grote show in het Deutsche Bank Stadion in Aachen.

Update 1: Dag 1 - "ophalen"

Het was een lange nacht en een lange rit, maar ze staat eindelijk veilig op haar nieuwe thuis. Helemaal vanuit Amerika. De 100 dagen kunnen beginnen!

Ze is heel verlegen, ze durft niet aangeraakt te worden, de kleinste beweging vindt ze spannend maar ze is ook nieuwsgierig. Ze probeert te onderzoeken en ze houdt me continue in de gaten. Ze heeft een karakter van goud. 

Trust the magic of new beginnings 

Voor mij is het proces altijd belangrijker dan de uitkomst op zich. De manier waarop je iets bereikt is zelfs doorslaggevend voor de uitkomst, op alle mogelijke manieren. Voor elk paard doe ik mijn best om de weg zo begrijpelijk mogelijk te maken en voor de mustang betekent dit dat ze al durft te blijven zoeken en enthousiast wordt over het werk. Ze leert hoe ze moet leren, ze leert om fouten te mogen maken en om te blijven zoeken. Omdat de manier waarop ze dit leert vertrouwen geeft en fijn is voor haar. Ik heb er alle vertrouwen in dat de uitkomst waanzinnig zal zijn, zolang de weg er naar toe mooi is. Ik ben nu al helemaal verliefd!

Update 3: Dag 23

Om met een mustang te mogen werken is een hele eer. Een droom die uitkomt! En Deze mustang is het helemaal! Ze geeft me nog zoveel meer dan ik ooit had durven dromen. Echt waanzinnig!!
Vandaag is ze gechipt en nu kunnen we een paspoort voor haar aanvragen. Weer een paar mooie stappen erbij.

Update 4: Dag 30

“To the world you may be just one, but to one you may be the world”

Onze eerste rit onder het zadel is een feit.

Update 5: Dag 50

We zijn inmiddels alweer halverwege de 100 dagen in dit mooie avontuur. Pura’s Pearl groeit uit tot een geweldig paard! Nu ze de basis goed onder de knie heeft kunnen we dit gebruiken voor nieuwe en waanzinnige stappen. Je zou het haast niet geloven dat ze een heel bang, sensitief en schuw paard was. Het is ongelofelijk hoeveel ze gegroeid is! I love her like crazy!!!

Update 6: Dag 60

“Pearl is doing amazing. She keeps an open mind to all new things. She is getting more and more secure, and if she is insecure about something she lets me help her right away. In this video we show the amazing trail rides we had together along the forest, but also through the town centre and the industrial area. She is seeing more and more of her new world. Also cars, motorcycles, bicycles and little miniature stallions don’t scare her anymore. With these new experiences she learns that even in different and scary circumstances she can still follow my feeling and she is able to try.”

Update 7: Dag 79

Nog enkele weken voordat we naar Aachen gaan! De tijd vliegt voorbij. 
22 juli 2018 om 14:00 is onze aller laatste open training met de mustang. Dit is de laatste kans om onze training live bij te wonen. Tijdens deze training gaan we ons ook voorbereiden op de shows die we in Aachen gaan geven met de mustang en met onze twee eigen paarden. Het belooft een leerzame en inpsirerende middag te worden!

Update 8: Just before Aachen

Dit is onze laatste update video voor we naar Aachen gaan! Vrijdag is het zover! Ik ben zo trots op haar! Alles wat ze gegeven heeft is meer dan ik op had durven dromen! We zullen in Aachen aankomen met een grote glimlach omdat we van elke stap van ons proces hebben genoten. We hebben ons best gedaan tijdens deze 100 dagen en het was een prachtige ervaring! Wat er ook in Aachen gebeurd, ik ben trots op haar! Als we ondanks de spanning van zo’n vol stadion kunnen genieten van dit laatste onderdeel dan hebben we een mooie herinnering toe te voegen aan onze tijd samen. 

After Movie Mustang TAG 3173!

“The mustang did an amazing job! To be able to perform in such a big arena with a big audiance like that was the most difficult thing for her. To think about this that she was so intensively scared of humans only 3 months ago, and then giving all her best in this big arena full of people, is so impressive. Ofcourse she was tense sometimes, but so was I! Even I thought it was scary to perform in such a big arena. But the most wonderfull thought that kept me going was that I knew she would go home with me afterwards!”

 

Omroep Gelderland
Gepubliceerd op 3 jul. 2018


WAPENVELD – Breaking horses, oorspronkelijk konden alleen indianen het. Wilde mustangs temmen en ze zover krijgen dat ze een berijder op hun rug dulden. Maar het gebeurt ook gewoon hier in Gelderland. Yvet Blokesch is er dagelijks mee bezig in Wapenveld, met haar in Amerika gevangen, wilde mustang. Heel rustig… stap voor stap…

“We kijken terug op een bijzondere afsluiting van een intens mooi avontuur met onze mustang! Ik ben zo trots op haar hoe ze in de los rijd bakken perfect rond reed! Ook in het stadion zelf voelde ze tijdens het oefenen beter dan ooit! Dat gevoel was geweldig! Helaas was het voor ons allebei tijdens de officiële challenges in het stadion met zoveel publiek erbij heel erg spannend en hier hebben we helaas niet ons volledige kunnen kunnen laten zien. Pearl is ontzettend gevoelig en zo’n grote wedstrijd is voor haar op dit moment nog te vroeg. Maar daar gaat het gelukkig helemaal niet om. We hebben ondanks onze spanning samen een geweldige 5e plaats behaald waar we heel trots op zijn met mooie complimenten van de jury en de andere deelnemers! En het aller aller aller belangrijkste… we hebben haar weer mee naar huis genomen! Dat is de beste prijs die we hadden kunnen meenemen!”